Vissenschool.nl vernieuwd - vraag een visles aan

2539
26 mrt 2020

Een visles aanvragen was nog nooit zo gemakkelijk. Op het vernieuwde www.vissenschool.nl staat alle informatie die scholen, docenten, ouders en leerlingen nodig hebben om een visles aan te vragen overzichtelijk gerangschikt.

Sportvisserij Nederland verzorgt vislessen op iedere basisschool – ook scholen voor speciaal onderwijs komen in aanmerking – die zich hiervoor aanmeldt. Dat kan via de school of een docent, maar ook leerlingen en hun ouders kunnen een visles aanvragen. Dat gaat heel gemakkelijk via het vernieuwde www.vissenschool.nl.

Daar is alle benodigde informatie over de vislessen te vinden. Zo kan iedereen heel snel en gemakkelijk meer te weten te komen over het programma en de praktische invulling van de visles. Verder bevat het nieuwe vissenschoolplatform uitgebreide informatie over de opzet en het doel van de vislessen voor bijvoorbeeld beleidsmakers van gemeenten en de pers.



618 vislessen


In 2019 heeft Sportvisserij Nederland in samenwerking met hengelsportfederaties en -verenigingen 618 vislessen gegeven. Dankzij de inzet van honderd VISmeesters en een veelvoud aan vrijwilligers hebben 14.000 kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen kennis opgedaan over de onderwaterwereld én dichtbij school een paar uur heerlijk kunnen vissen. Want de visles bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte: eerst ruim een uur biologie en daarna twee uur visexcursie.

Deze lessen worden gegeven door opgeleide VISmeesters, die worden ondersteund door VIScoaches en ouders van leerlingen. Aan de visles zijn voor de school geen kosten verbonden. Sportvisserij Nederland levert alle benodigde materialen, de school een klas met enthousiaste leerlingen.



Draagvlak en promotie


Vislessen dragen bij aan de maatschappelijke zichtbaarheid van en draagvlak voor de sportvisserij. Hengelsportverenigingen die vislessen organiseren staan vaak goed bekend bij kinderen, hun ouders en plaatselijke overheden. In combinatie met een goed vervolgtraject bevorderen vislessen de instroom van jeugdleden bij de hengelsportverenigingen.

Bovendien gaan vissende kinderen meer naar buiten dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten, wat hun gezondheid ten goede komt. Ook leren ze dat respect voor de vis en de natuur belangrijk is. Zo wordt iedereen voorafgaand aan het praktijkgedeelte aan de waterkant geïnstrueerd over de omgang met vis. Die wordt met natte handen vastgehouden, voorzichtig onthaakt en laag bij het water teruggezet.

Bron: Hét Visblad - april 2020

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.